China ontkent cyberoorlog met VS

Geplaatst op: 22-06-2011 12:00:03

Laatste update:  22 juni 2011 11:02 info

AMSTERDAM – De Chinese minister van Buitenlandse Zaken ontkent dat er een cyberoorlog gaande is tussen de Verenigde Staten en China.

Dat stelt minister Cui Tiankai woensdag tegenover Reuters.

Hij erkent dat de twee landen het slachtoffer zijn van verschillende cyberaanvallen, maar ontkent dat deze afkomstig waren van een van de twee overheden.

Oorlogshandeling

Eerder deze maand werd door de Verenigde Staten erkend dat het land zich ernstige zorgen maakt om recente cyberaanvallen en dat het bereid was deze aanvallen als oorlogshandeling te zien. Volgens het Pentagon zijn cyberaanvallen net zo gevaarlijk voor bijvoorbeeld kernreactoren, pijpleidingen en metrostelsels zijn als een traditioneel vijandelijk leger.

De afgelopen tijd kregen de VS en andere landen te maken met cyberaanvallen. Eind mei sloeg het Amerikaanse bedrijf Lockheed Martin naar eigen zeggen een krachtige cyberaanval af. De onderneming is een van de belangrijkste leveranciers van informatietechnologie, vliegtuigen en wapensystemen van de Amerikaanse overheid.

Hackers wisten in 2008 in ten minste één belangrijk Amerikaans militair computersysteem te infiltreren. Sommigen beschuldigen China van zulk soort internetaanvallen.
 Bron: Nu.nl
Op dit moment zijn er geen reacties. Log in om een reactie toe te voegen!

E-mail
Wachtwoord